Slachtoffers Maalbeek krijgen herdenkingsplek

Die komt er in 2019 voor de zestien dodelijke slachtoffers van de aanslag in metrostation Maalbeek

Bloemen aan de beurs voor de slachtoffers van de aanslagen.
Baert Marc Bloemen aan de beurs voor de slachtoffers van de aanslagen.
De slachtoffers van de aanslagen op 22 maart 2016 in het metrostation Maalbeek  krijgen in 2019 een volwaardige herdenkingsplek in Brussel. Het initiatief komt van de vader van een van de slachtoffers die daarvoor bij de MIVB een aanvraag indiende.

Met de herdenking van de aanslagen in ons land, zullen op 22 maart 2019 de namen van de zestien slachtoffers geïntegreerd worden in het station van Maalbeek. Dat meldt de RTBF. Momenteel hangt er in het metrostation al een fresco van de kunstenaar Benoît Van Innis dat de slachtoffers herdenkt. De MIVB lanceerde op 22 maart 2018, met de tweede verjaardag van de aanslagen, een reclamebord waarop de namen van de zestien dodelijke slachtoffers te lezen staan. Volgend jaar wil Brussel Mobiliteit samen met de vzw Life4Brussels, die de slachtoffer van de aanslagen en hun familie steunt, een volwaardige herdenkingsplek installeren in het station. Hoe die er zal uitzien, is momenteel nog even afwachten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.