Sint-Pieters-Woluwe zet Eddy Merckx en de Tour in de bloemetjes

De vuilnisbakken in de gemeente kregen een lik gele verf.
Gemeente Sint-Pieters-Woluwe De vuilnisbakken in de gemeente kregen een lik gele verf.
De gemeente Sint-Pieters-Woluwe krijgt begin juli de Tour de France over de vloer en viert dat met een hele resem activiteiten. Omdat de Tour dit jaar ook de 50ste verjaardag van de eerste overwinning van Eddy Merckx viert, zet de gemeente ook haar bekendste oud-inwoner in de bloemetjes.

Eddy Merckx bracht 27 jaar van zijn leven door in Sint-Pieters-Woluwe. Tussen 18 juni en 12 juli pakt de gemeente daarom uit met de tentoonstelling ‘Merckxissimo’ op het gemeentehuis. Daar worden onuitgegeven objecten en documenten rond het leven van Merckx getoond. Veel daarvan zijn afkomstig van inwoners van de gemeente.

Kunstwedstrijd

De gemeente organiseerde ook een kunstwedstrijd in de plaatselijke scholen. De prijsuitreiking daarvan vindt plaats op de dag van de vernissage van de tentoonstelling’ Merckxissimo’, op maandag 17 juni om 18.30 uur. De zes winnaars krijgen een permanente plaats op de tentoonstelling.

Ten slotte wordt de gemeente in de aanloop naar de doortocht in het geel aangekleed. De bloemenperken, de openbare vuilnisbakken en de Montgomeryfontein kleuren geel. Er worden ook fietskunstwerken door de animatoren en de jongeren van PAJ gemaakt.

Alle informatie staat ook op deze link: www.woluwe1150.be/le-tour-de-france-2019-a-woluwe-saint-pierre/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.