Sint-Joost telt 680.000 euro neer voor terrein van eigen containerpark

Containerpark Sint-Joost.
Google Containerpark Sint-Joost.
De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft op de valreep het terrein van haar eigen containerpark kunnen overkopen van de eigenaars. De pacht op het terrein liep tot het einde van dit jaar.

De gemeente legt 680.000 euro op tafel voor de aankoop. De grond in de Schietschijfstraat stond sinds deze zomer te koop. Ondanks de interesse van verschillende vastgoedbedrijven, kon de gemeente nu toch een akkoord bereiken met de eigenaars van de grond.

De gemeente wil met de aankoop de nabijheid van haar diensten garanderen. “Dit stelt ons in staat om sluikstorten te beperken en in te zetten op recyclage”, zegt burgemeester Emir Kir. “Zo voorkomen we ook dat wagens kilometers moeten omrijden om afval kwijt te raken en vermijden we extra CO2-uitstoot.”

Bewoners van de gemeente kunnen gratis terecht in het containerpark, mits ze minder dan 6 kubieke meter per jaar afleveren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.