Sint-Gillisschool verhuist en krijgt 40 extra plaatsen

Het nieuwe schoolgebouw aan de Fernand Bernierstraat.
Foto Baert Het nieuwe schoolgebouw aan de Fernand Bernierstraat.
De Sint-Gillisschool, een Vlaams katholieke kleuter- en lagere school in Sint-Gillis, is verhuisd van de Montenegrostraat naar een gerenoveerd gebouw in de Fernand Bernierstraat. Daardoor stijgt de capaciteit van de basisschool met 40 plaatsen, waardoor er voortaan plaats is voor 240 leerlingen. De aankoop en de renovatie hebben samen 3,4 miljoen euro gekost.

Het verouderde herenhuis in de Montenegrostraat barstte al langer uit zijn voegen. Omwille van plaatsgebrek huurde de Sint-Gillisschool twee klassen, een speelplaats en een turnzaal van de ECAM, een school voor Franstalige industriële ingenieurs. In 2007 vernam het bestuur van de Sint-Gillisschool dat de site verkocht was. Daarop begon de lange zoektocht naar een geschikte infrastructuur en naar de nodige financiële middelen.


In juli 2013 werd de notariële akte getekend en gisteren werd de verhuis uiteindelijk gerealiseerd. "Dit was de duurste oplossing voor onze school, maar op deze manier kunnen we onze leerlingen de best mogelijke opleiding geven", aldus directrice Linda De Dobbeleer.


De verhuis werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het bisdom, de Vlaamse Gemeenschap en de VGC. (AMG)