Sint-Agatha-Berchem heeft eerste schoolstraat

Schoolstraat in Berchem
Gemeente Sint-Agatha-Berchem Schoolstraat in Berchem
In de Kerkstraat in Sint-Agatha-Berchem gaat een test met een schoolstraat van start. Gedurende drie maanden wordt bekeken of de leerlingen de Sint-Jozef- & Sint-Albertusschool zo makkelijker en veiliger op school raken.

De straat wordt bij het openen en sluiten van de school afgesloten voor het verkeer tussen de Groot-Bijgaardenstraat en de Dokter Charles Leemansstraat. Dat gebeurt telkens voor een half uur. Bewoners mogen de straat dan wel nog in, maar moeten stapvoets rijden. Tijdens de test zal ook de ingang van de school aan de kant van de Bloemkwekersstraat opnieuw geopend zijn. Daar kunnen leerlingen die toch met de auto worden gebracht, worden afgezet.

Tijdens de test komt er ook een verplichte rotonde aan GC De Kroon en is er beperkt éénrichtingsverkeer in de Kerkstraat tussen de Dr Leemansstraat en de J. Mertensstraat. Na de test zullen de bewoners hun advies kunnen geven op de website van de gemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.