Serieverkrachter uit Vorst opgepakt in Roemenië

De serieverkrachter wordt weggevoerd tijdens zijn proces in 2009.
Marc Baert De serieverkrachter wordt weggevoerd tijdens zijn proces in 2009.
Jessy Piacentini, een man uit Vorst die eind 2009 in ons land werd veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting, is opgepakt in Roemenië. Dat blijkt uit informatie van RTL-TVI en wordt bevestigd door de woordvoerster van het parket, Ine Van Wymersch. De advocaat van Piacentini reageert verbaasd op het nieuws.

Het hof van beroep in Brussel veroordeelde in 2009 de toen 24-jarige Piacentini tot dertien jaar cel. Hij kreeg tien jaar voor twee pogingen tot doodslag, een verkrachting en drie pogingen tot verkrachting gepleegd in Wezembeek-Oppem tussen 2 maart 2008 en 1 mei 2008. De man werd ook schuldig bevonden aan slagen en verwondingen op zijn partner tussen september 2005 en september 2007, waarvoor hij nog eens drie jaar kreeg. “Het nieuws dat Piacentini is opgepakt in Roemenië verbaast mij”, laat zijn advocaat, Hamid El Abouti, weten.

Penitentiair verlof

Het lijkt de advocaat, gezien de lengte van de straf die in 2009 werd uitgesproken, onwaarschijnlijk dat Piacentini nu al op vrije voeten zou zijn. “Piacentini kreeg tien jaar plus vier waarvan een jaar onder voorwaarden, wat wil zeggen dat hij ten vroegste in 2022 onder voorwaarden vrijkomt”. De advocaat vindt het daarom logischer dat Piacentini met penitentiair verlof was. 

De robotfoto van de serieverkrachter van Wezembeek-Oppem destijds en Jessy Piacentini bij zijn arrestatie in Roemenië.
rv / RTL De robotfoto van de serieverkrachter van Wezembeek-Oppem destijds en Jessy Piacentini bij zijn arrestatie in Roemenië.

Voor de arrestatie van Piacentini in het oosten van Roemenië heeft El Abouti twee verklaringen. “Ofwel heeft hij de voorwaarden tijdens het penitentiair verlof niet gerespecteerd, ofwel heeft hij nieuwe feiten gepleegd”, aldus El Abouti. De advocaat benadrukt dat hij alleen kan spreken vanuit zijn eigen veronderstellingen. Die eerste verklaring lijkt El Abouti de meest voor de hand liggende. “Het feit dat hij in het buitenland werd opgepakt, toont namelijk al aan dat hij zich niet aan de regels van het verlof heeft gehouden. Veroordeelden die met penitentiair verlof zijn, mogen namelijk niet naar het buitenland vertrekken”. 

Of Piacentini daarboven ook nog nieuwe feiten heeft gepleegd, kan de advocaat evenmin met zekerheid bevestigen. “Het parket voert een onderzoek en zal binnenkort meer duidelijkheid kunnen brengen over de precieze omstandigheden”, aldus El Abouti.

Chemische castratie

Piacentini, die vader is van drie kinderen, randde tien jaar geleden twee vrouwen aan toen die stonden te wachten op de tram. Een derde slachtoffer was aan het joggen en een vierde vrouw was ‘s nachts te voet onderweg naar huis. Een van de slachtoffers was nog maar zeventien jaar oud. De feiten gingen telkens gepaard met veel geweld: hij sloeg en schopte de slachtoffers en probeerde hen te wurgen. 

Piacentini werd gearresteerd op 3 september 2008 en raakte bekend als ‘de verkrachter van Wezembeek-Oppem’. Op dat moment was zijn vrouw zwanger van hun derde kind. Piacentini vroeg tijdens zijn proces in 2009 om een chemische castratie te ondergaan, zogenaamd om zich tegen zichzelf te beschermen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.