Scholengroep waarschuwt voor malafide praktijken Kyani

De scholengroep Brussel heeft een klacht ingediend tegen het piramidespel van het bedrijf Kyani. Het bedrijf zou zelfs de directeur van het KTA in Jette bedreigd hebben nadat die laatste zijn leerlingen voor de malafide praktijken had gewaarschuwd. "Op dit ogenblik is het nog geen probleem in Brussel, door proactief te handelen willen we dat ook zo houden", aldus Jacky Goris, algemeen directeur van de Scholengroep Brussel.


Sinds het begin van dit schooljaar worden leerlingen in het KTA van Jette geronseld om voedingssupplementen te verkopen van het bedrijf Kyani. Het bedrijf zou daarbij gebruik maken van een systeem van piramideverkoop, wat in België verboden is. In een brief waarschuwde de directeur van het KTA in Jette voor deze praktijken, waarna hij een anoniem telefoontje ontvangen heeft van iemand die namens Kyani vroeg om deze brief onmiddellijk in te trekken. "Dat is wel degelijk een bedreiging en daarvoor dienen wij klacht in tegen onbekenden", aldus Goris.


Om verdere verspreiding van het piramidespel te voorkomen, heeft hij deze week een brief gestuurd naar alle leerlingen en ouders. "We hebben momenteel nog weet van een ander geval waar ex-leerlingen in hun vroegere school leerlingen ronselen voor piramideverkoop. Dat moeten we absoluut een halt toeroepen." Bij Kyani was niemand bereikbaar voor commentaar. (AMG/DCFS)