Sarah Defrise en Stephane Ginsburgh laten het niet bij één keer: “We gaan door met de balkonconcerten, maar zullen afwisselen”

Met de balkonconcerten kaarten ze ook aan dat corona het nog moeilijker maakt voor de culturele sector

De Persvoorstelling op Gent Festival van Vlaanderen in het Ghent Mariott Hotel, Sarah Defrise zingt, Stephane Ginsburgh zit achter de piano.
James Arthur De Persvoorstelling op Gent Festival van Vlaanderen in het Ghent Mariott Hotel, Sarah Defrise zingt, Stephane Ginsburgh zit achter de piano.
Vorige week zaterdag lieten operazangeres Sarah Defrise Nirenburg en haar partner en pianist Stephane Ginsburgh zich van hun beste kant horen. Omdat alle concerten afgelast zijn, gaven ze een cultureel hoogstandje mee aan hun buurtbewoners vanaf het balkon. Ze hebben nu beslist om ermee door te gaan. 

Even twijfelden ze of ze er een wekelijkse gewoonte van zouden maken. Bewoners van de Koningslaan in Vorst die daarop hoopten, kunnen deels beginnen juichen. “Om het programma wat te variëren speelt Stephane zondag alleen”, vertelt Sarah. “Dat geeft mij de tijd om mijn thesis af te werken (lacht). Wellicht is dat een goede formule als we nog tot mei zo doorgaan. Een week mét en een week zonder zang. We bekijken het nog.” Met de actie wil het koppel ook de aandacht vestigen op de moeilijke situatie waarin velen uit de culturele sector nu terechtkomen. 

Onze tip voor de buurtbewoners luidt alvast: zet je ramen maar open of neem plaats op je balkon of in de tuin Vanaf 12 uur op zondagmiddag. Dan laat Stephane stukken van Bach, Beethoven, Mozart en Borodin weerklinken.

Hedendaags en klassiek

Brussels pianist Stephane Ginsburgh staat gekend om zijn gedurfd pianospel en werkte al met tal van bekendheden samen. Van componisten als Newton Armstrong tot choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en nog veel meer. Uit zijn repertoire blijkt dat zowel de hedendaagse als de klassieke muziek geen geheimen hebben voor hem.

Minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) bekijken ondertussen waar extra steunmaatregelen nodig zijn.