Ruzie loopt uit de hand in Brussels metrostation: vrouw duwt andere vrouw op de sporen

Metrostation De Brouckère
Baert Marc Metrostation De Brouckère
Aan de ondergrondse tramhalte aan het De Brouckèreplein, in het centrum van Brussel, heeft een 51-jarige vrouw gisterenmiddag een 68-jarige vrouw op de tramsporen geduwd. De aanrijdende tram kon slechts op het nippertje stoppen. Dat bevestigt het Brussels parket. De daderes is opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Het begon allemaal met een woordenwisseling rond 13.30 uur in het Brusselse metrostation. Twee reizigers maakten naar verluidt ruzie, mogelijk omwille van een duw, waarna een vrouw zich weigerde te excuseren. Die weigering wekte nog meer razernij op bij de andere vrouw. 

De ruzie liep helemaal uit de hand, waarna de 51-jarige vrouw haar 68-jarige tegenstreefster op het metrospoor duwde, voor een aanrijdende tram. De trambestuurder voerde een noodstop uit en kon nog net op tijd remmen. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij, maar is erg gechoqueerd.

De feiten worden gekwalificeerd als poging tot moord, e
en woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft ook bevestigd dat er een onderzoek is geopend wegens poging tot moord. De 51-jarige vrouw werd van haar vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. De vrouw staat gekend bij het gerecht voor geweldfeiten, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Urbain Van Pachterbeke

    Ouderen die ruzie maken, dames dan nog... Hebben ze nooit tegen hun kinderen gezegd dat ruzie maken niet ok is....