Relschoppers steken nog eens vijf wagens in brand in Anderlecht

Bij de rellen van zaterdag werd ook heel wat schade aangericht.
Baert Marc Bij de rellen van zaterdag werd ook heel wat schade aangericht.
Afgelopen nacht zijn er in de gemeente Anderlecht vijf wagens uitgebrand na de rellen van zaterdag. Er werd ook met stenen naar het commissariaat op het Raadsplein gegooid. In totaal zijn er 65 mensen gearresteerd.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Grote onlusten bleven uit, hoewel de politie daarvoor vreesde na de rellen van zaterdag. “Het is relatief rustig gebleven”, zegt burgemeester Fabrice Cumps. “Rond 22 uur was er een opflakkering aan het commissariaat op het Raadsplein. Daar is met stenen naar de ramen gegooid. De politie is tussengekomen en had de situatie snel weer onder controle. We hebben ook weet van vijf voertuigen die in brand zijn gestoken.”

Bij de rellen werd een voertuig van de politie door relschoppers geplunderd. Daarbij werd een dienstwapen gestolen. “Daar zijn we nog naar op zoek”, zegt Cumps. “De politie is bezig met de analyse van de beelden.”

Volgens de politiezone Zuid werden er tijdens de nacht nog eens een aantal  mensen opgepakt. Dat brengt het totaal aantal arrestaties op 65. De crisiscel van de gemeente blijft ondertussen stand-by. “Onze patrouilles zijn versterkt en er staan extra manschappen klaar om in te springen bij nieuwe incidenten”, zegt Cumps. “We krijgen ook de steun van de andere politiezones in Brussel.”

De rellen begonnen zaterdag omstreeks 14 uur en speelden zich voornamelijk af in de buurt van het metrostation Clemenceau en het Raadsplein in Anderlecht. Ze kwamen er nadat vrijdagnacht een 19-jarige met zijn scooter frontaal botste op een politievoertuig na een achtervolging. Er is een onderzoek opgestart naar de omstandigheden van het ongeval.