Exclusief voor abonnees

Rechtspreken in het Brusselse justitiepaleis: donker, koud en soms zelfs gevaarlijk

Het Brusselse justitiepaleis. Imposant, impressionant maar vele gebreken
Baert Marc Het Brusselse justitiepaleis. Imposant, impressionant maar vele gebreken
Vanochtend is het licht uitgegaan in de Brusselse raadkamer. Letterlijk dan. Agenten moesten met zaklampen schijnen zodat een raadkamerzitting kon doorgaan. Een nieuwe episode in het grote Blunderboek van het Brusselse Justitiepaleis. Eentje waarvan het laatste hoofdstuk nog niet geschreven is. 

Het Brusselse justitiepaleis is enorm. Een mastodont. Met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter groter dan de Sint-Pieters-Basiliek in Rome. Het gebouw straalt ook iets uit, het ‘heeft’ iets. Het bepaalt de skyline van Brussel en geen mens is niet onder de indruk van de grootsheid ervan.

Jammer genoeg ‘heeft’ het gebouw ook enorm veel mankementen, niet geholpen door de -zeker in het verleden- soms manke organisatie van justitie. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.