PS-parlementslid Ouriaghli neemt ontslag als bestuurder van vzw GIAL na verdenking van corruptie

Brussels parlementslid Mohamed Ouriaghli (PS)
belga Brussels parlementslid Mohamed Ouriaghli (PS)
Brussels PS-parlementslid en voormalig Brussels schepen Mohamed Ouriaghli heeft recent ontslag genomen als bestuurder van de vzw i-City, voorheen gekend als vzw GIAL. Dat bevestigt het kabinet van Brussels schepen van Economische zaken, Werkgelegenheid, Smart City en Administratieve vereenvoudiging Fabian Maingain, die voorzitter is van i-City. Ouriaghli werd vorige week door het Brussels parket in verdenking gesteld voor passieve corruptie.

Ouriaghli was schepen tussen 2006 en 2019 en was ook voorzitter van GIAL, dat de informatica van de stad beheert. Dat departement ligt al enkele jaren onder het vergrootglas van justitie, onder andere omwille van de erg hoge vergoedingen voor een externe consultant en reizen naar het buitenland, onder meer naar de Verenigde Staten. Die reizen werden deels georganiseerd door telecombedrijf Proximus.

Het voormalige GIAL veranderde haar naam in februari naar i-City om zo een doorstart te nemen en van de bezoedelde naam af te raken. Op 1 juli werd toenmalig schepen Ouriaghli door de Brusselse gemeenteraad aangesteld als bestuurder van i-City.

“De heer Ouriaghli heeft vrijwillig zijn ontslag als bestuurder van de vzw ingediend en dit zal van kracht zijn vanaf de volgende raad van bestuur. Dit is om de rechtspraak vlot te laten verlopen en de gebeurtenissen in kwestie te verduidelijken”, stelt Valérie Sohie, woordvoerster van schepen Maingain. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.