Professionele cannabisplantage ontdekt

Maar liefst 1800 planten werden er geteeld

Cannabisplantage in Schaarbeek opgedoekt
Parket Brussel Cannabisplantage in Schaarbeek opgedoekt
In Schaarbeek is dinsdag een professioneel uitgerust cannabisplantage ontdekt waar zo’n 1.800 planten werden geteeld. Eén verdachte werd opgepakt en is aangehouden. 

De politie viel dinsdag binnen in een loods langs de Haachtsesteenweg in Schaarbeek. Ter plaatse kon een 26-jarige man die illegaal in ons land verblijft, worden opgepakt. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt volgende week voor de raadkamer. In de loods trof de politie een enorme cannabisplantage aan.

Op een oppervlakte van 200 m² waren zes ruimtes ingericht met een goed uitgerust ventilatie- en elektriciteitsnetwerk, dat er voor zorgde dat de cannabisgeur niet waarneembaar was buiten het pand. Volgens Sibelga was het risico op brand zeer groot door de manier waarop de elektriciteit was afgetapt. De bijna 2.000 cannabisplanten die er geteeld werden, zijn in beslag genomen en werden nadien vernietigd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.