Proces drugsdealers Peterboswijk start in december

Peterbos politie actie
Baert Marc Peterbos politie actie
2 december gaat een proces van start als gevolg van een grootscheepse actie die de politie vorig jaar hield in de Peterboswijk in Anderlecht. Daarbij werden meerdere mensen aangehouden. 

De lokale politie van de zone Zuid voerde in 2018 een onderzoek naar drugshandel in de wijk. Dat onderzoek leidde tot 24 huiszoekingen, waarbij de politie een kilogram hasj, cannabis en 55.000 euro in beslag nam. Vijftien personen werden opgepakt waarvan negen personen onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Daarnaast werd een persoon in verdenking gesteld, maar die kon na verhoor beschikken onder voorwaarden, samen met nog vijf andere betrokkenen. 

Een twintigtal personen zal zich op 2 december moeten verantwoorden in de rechtbank. Tijdens de zitting zullen volgens het parket twee dossiers naar boven gehaald worden betreffende de drugspraktijken in de wijk, waaronder die van oktober 2018 maar ook een uit januari 2019. 

Het parket meent dat de wijk een belangrijk aandachtspunt blijft voor de politie. 

Een deel van de buit na de huiszoekingen.
Baert Marc Een deel van de buit na de huiszoekingen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.