Problemen bij Net Brussel van de baan nadat directie omstreden maatregel intrekt

Witte zakken worden terug opgehaald.
Baert Marc Witte zakken worden terug opgehaald.
De werkonderbreking bij Net Brussel is maandag afgelopen, nadat de directie een omstreden aangekondigde maatregel alsnog heeft ingetrokken. De ophaling van de witte zakken was sinds dinsdag gedeeltelijk verstoord.

In Anderlecht, Evere, Haren, Jette, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe gebeurde sinds vorige week slechts een gedeeltelijke ophaling. De protesten waren een reactie op het voorstel van de directie om het huidige systeem aan te passen. Dat bepaalt dat het aanwezige personeel naar huis mag gaan als twee derde van de vrachtwagens van een zone zijn teruggekeerd naar het depot. De directie wilde dat aandeel optrekken naar 90 procent.

Daarop kwam er hevig protest van het personeel. Zij hielden stiptheidsacties door strikt het reglement te volgen, door bijvoorbeeld maximaal één vuilniszak per keer te dragen. Dat zorgde voor onvolledige omhalingen. De vakbonden klaagden ook over de toegenomen werkdruk. Het werk zal nu hervat worden aan het normale ritme.

Ook het personeel van de vuilnisophaling in Elsene is opnieuw aan het werk. Ze legden afgelopen maandag het werk neer als protest tegen het gebrek aan materiaal. Om dat te verhelpen, worden vrachtwagens gehuurd bij de stad Brussel en van een Nederlands bedrijf. Maandag werd het werk hervat na een algemene vergadering.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.