Politiezone Noord zet brief over “onhandelbare” vluchtelingenkinderen recht

Bernard Clerfayt.
photo_news Bernard Clerfayt.
De politie van de zone Brussel-Noord moet door het stof nadat in een brief aan de scholen in de zone werd gesproken over “onhandelbare” vluchtelingenkinderen. Burgemeester Clerfayt heeft een rechtzetting aangekondigd.

18 scholen die in de politiezone gelegen zijn, kregen op 2 mei een brief in de bus van de jeugddienst van de politie. Daarin werd hen gevraagd om inlichtingen door te sturen over “onhandelbare” leerlingen die als vluchtelingen het land inkwamen.

De brief kwam er na een onderzoek van het parket naar een aantal kinderen die zich gewelddadig opstelden tegenover andere leerlingen. De kinderen in kwestie zouden afkomstig zijn uit Syrië en daar de burgeroorlog meegemaakt hebben. Het parket was daarbij verbaasd over het feit dat de politie van de zone Noord nog niets had gedaan rond preventie.

Daarop stuurde de jeugddienst van de zone de bewuste brief naar de scholen. “Deze brief is op een verkeerde manier opgesteld en gaf de scholen de indruk dat ze inlichtingen moesten doorgeven over moeilijke kinderen en om hen aan te geven”, zegt burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi). “De commissaris heeft de ambtenaar die de brief schreef gecorrigeerd. Maar dit is gebeurd met de beste bedoelingen. Onze politiezone pakt de problemen liever preventief aan, voor ze ermee geconfronteerd wordt.”

De bewuste brief is ondertussen recht gezet. De betrokken jeugddienst onderstreept nog eens dat ze klaar is om scholen te helpen als er problemen opduiken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.