Politiezone Brussel-West investeert in elektrische fietsen

De vier aangeschafte elektrische fietsen van politiezone Brussel-West.
Politiezone Brussel-West De vier aangeschafte elektrische fietsen van politiezone Brussel-West.
De politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg en Ganshoren) investeert in elektrische fietsen. Daarmee is het de eerste politiezone die elektrische fietsen toelaat, zowel voor dienstverlening als voor woon- en werkverkeer.

In januari 2019 werd een vragenlijst over de mobiliteit naar alle personeelsleden van de politiezone verstuurd. Op basis van de ingezonden antwoorden zijn ze tot het besluit gekomen dat elektrische fietsen de voorkeur genieten van een groot aantal personeelsleden.

“Operationeel gesproken is de fiets het ideale vervoersmiddel: het vergroot de aanspreekbaarheid
 en fietsen heeft een rechtstreeks gevolg op de verkeersvlotheid en het milieu”, zo schrijft de politiezone in een persbericht.

Er werden vier elektrische fietsen aangeschaft, maar dat zullen er in de toekomst meer worden. Het Politiecollege en de Politieraad hebben hun goedkeuring gegeven voor de aankoop van 42 bijkomende elektrische fietsen die in de loop van 2019 worden geleverd en toegekend aan het personeel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.