Politieman aangereden door auto bij controle

Illustratiebeeld politie
BELGA Illustratiebeeld politie
In Sint-Agatha-Berchem is woensdagnamiddag een politieman aangereden die een voertuig wou controleren. De agent is niet ernstig gewond, maar werd wel naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur nam de benen.

Het voorval gebeurde rond 15.40 uur. Op de hoek van de Groot-Bijgaardenstraat en de Kerkstraat wou een agent een Peugeot controleren met verschillende mensen aan boord. “Toen de agent de papieren wou aannemen, is de auto plots vertrokken”, zegt Johan Berckmans van de politiezone West. “Omdat de deur openstond, is hij blijven haperen en is hij enkele meters meegesleurd.”

De agent raakte bij het incident niet ernstig gewond. “Hij is wel naar het ziekenhuis gevoerd omdat hij last had van hoofd- en rugpijn”, zegt Berckmans.

De chauffeur van de wagen pleegde vluchtmisdrijf en ging ervandoor. Hij wordt actief opgespoord door de politie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.