Politieagent krijgt kopstoot en breekt neus

Een politieagent van de afdeling Trekkers, agenten in burgerkledij die pickpockets in het oog houden, heeft vrijdag een kopstoot gekregen tijdens een interventie. Hij houdt er een dubbel gebroken neus aan over en moet minstens een week thuisblijven.

De man liep de wonde op toen hij samen met collega's twee pickpockets wilde arresteren. Die hadden in een zaak in de Plattesteenstraat zowel spullen uit de etalage meegepikt als een 15-jarige toerist zijn portefeuille ontfutseld.


Het duo, de 29-jarige M.L. en de 19-jarige Y.N. maakten zich uit de voeten zodra ze betrapt werden en ze de politieagenten achter hen aan kregen. Toen één van die agenten zich achter één van de verdachte plaatste om hem de doorgang te versperren, kreeg hij onverwachts een kopstoot.

Per ongeluk

"Het gebeurde per ongeluk", zegt woordvoerder van de Brusselse politiezone Ilse Van de Keere. "De verdachte schrok toen hij een agent voor zich zag verschijnen en deed snel een stap naar achteren. Zich niet bewust dat er ook iemand achter hem stond, verkocht hij zo ongewild een klap aan de politieman."


De agent is momenteel werkonbekwaam en moet thuisblijven. De twee verdachten werden opgepakt, maar na verhoor weer vrijgelaten. (DCFS)