Politieachtervolging in Schaarbeek eindigt in ongeval

De achtervolging eindigde in een ongeval.
Baert Marc De achtervolging eindigde in een ongeval.
In Schaarbeek is een politieachtervolging omstreeks middernacht geëindigd in een ongeval. Een bestuurder negeerde een politiecontrole en reed even later bij het vluchten een andere wagen aan.

De politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een drugs- en alcoholcontrole op het Collignonplein in Schaarbeek. Omstreeks 23.30 uur negeerde een bestuurder het bevel tot stoppen, waarop een achtervolging werd ingezet door de politie. De verdachte botste bij het vluchten met een andere wagen op de Rogierlaan. Daarbij vielen twee lichtgewonden.

De voortvluchtige probeerde na de botsing te voet aan de politie te ontsnappen, maar kon toch ingerekend worden. “De bestuurder werd opgepakt en is tijdens de nacht al verhoord. De Procureur des Konings moet nu beslissen of de verdachte aangehouden blijft”, aldus Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket. In de wagen van de verdachte werden een kleine hoeveelheid cannabis en cash geld aangetroffen.

Baert Marc
Baert Marc2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • kapitein zeppos

    Die hebben gewoon pech gehad ! IK denk dat er zo tientallen per dag door de mazen van de politiecontrole kruipen !

  • Ginette Gantois

    Sorry ik vind dat geen nieuws, dat is gewoon normaal en zeker in Brussel