Politieachtervolging in Brussel eindigt in botsing aan Sainctelettesquare

Politie Brussel Hoofdstad Elsene politievoertuig
Dieter Nijs Politie Brussel Hoofdstad Elsene politievoertuig
De politie van Brussel Hoofdstad Elsene heeft vrijdagavond om 23 uur een achtervolging ingezet nadat een bestuurder bijna tegen een politievoertuig aan knalde. Even later raakte de bestuurder samen met de agenten betrokken in een kettingbotsing aan het Sainctelettesquare. De bestuurder was onder invloed van alcohol.

Een patrouillewagen die op de Havenlaan voor een rood licht stond, merkte een bestuurder op die hen zeer haastig voorbijreed en bijgevolg bijna op de agenten inreed. Daarop zette de politie meteen de achtervolging in. Tijdens de rit passeerde de bestuurder al een hele file aan wagens, waardoor hij begon te spookrijden. De man reed vervolgens een voertuig aan, die op dat moment voor een rood licht stond, waarna de agenten in de wagen van de snelheidsduivel reden. 

Twee inzittenden van de eerste wagen werden lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder die wegvluchtte kwam er lichtgewond van af. Een politieagent is drie dagen werkonbekwaam. 

Na het ongeval bleek uit een  alcoholtest dat de man gedronken had. Volgens politiewoordvoerder Olivier Slosse zal het incident verder behandeld worden als een verkeersongeval. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.