Politie vindt 2.750 capsules lachgas bij alcoholcontrole

BOB-controle van de lokale politiezone Brussel-West (Archiefbeeld).
Galicia BOB-controle van de lokale politiezone Brussel-West (Archiefbeeld).
De politie van de Zone West heeft afgelopen zaterdag en zondag 270 bestuurders gecontroleerd bij een actie in het kader van de Bob-campagne. Zeven van hen hadden te diep in het glas gekeken. In een wagen vond de politie ook 2.750 capsules met lachgas.

De politie zette in totaal 31 posten op in Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek. “Om het verrassingseffect te behouden, werden de controleposten doorheen de nacht herhaaldelijk verplaatst”, zo zegt de politie in een mededeling.

Zeven van de 270 gecontroleerde bestuurders hadden te veel gedronken. Bij vier van hen werd het rijbewijs voor drie uur ingetrokken, de andere moesten hun voertuig voor zes uur aan de kant laten staan.

Twee andere bestuurders testten positief voor druggebruik. Zij werden van hun vrijheid beroofd op verdenking van drughandel. In één van de voertuigen werden verder ook 2.750 lachgascapsules en 9 heliumflessen aangetroffen. De capsules, vermoedelijk bestemd voor de illegale verkoop als drug, werden door de politie in beslag genomen.