Politie vindt 151 kilo cocaïne in Brussels appartement

In een Brussels appartement werd 151 kilogram cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 5,285 miljoen euro.
RV In een Brussels appartement werd 151 kilogram cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 5,285 miljoen euro.
De sectie groot banditisme van de federale gerechtelijke politie van Brussel heeft op woensdag 5 juni in de vroege ochtend elf arrestaties verricht in een onderzoek naar een criminele organisatie die actief was in een internationale wapentrafiek, meldt het Brussels parket in een persbericht. In een Brussels appartement werd ook nog 151 kilogram cocaïne aangetroffen.

Bij de acties van de speciale eenheden werden elf personen van hun vrijheid beroofd. Zeven van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Deze personen zijn geen onbekenden voor justitie”, stelt het parket.

Het onderzoek werd gevoerd in het kader van de internationale wapentrafiek, maar de criminele organisatie schuwde geen andere vormen van criminaliteit. In een Brussels appartement werd 151 kilogram cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 5,285 miljoen euro. De inzet van een speurhond heeft op diverse adressen ook geleid tot het terugvinden van ongeveer 1 miljoen euro in cash geld dat vakkundig verpakt en verstopt zat. 

“De maatschappelijke context en de evolutie van dit soort criminaliteit vereisen een toenemende mate van deskundigheid en professionalisme van de diensten die ermee worden geconfronteerd”, zegt het Brussels parket. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stefan crama

  In sommige landen krijg je de doodstraf voor een fractie van deze hoeveelheid. Hier lopen ze na maximum 5 jaar weer rond en kunnen ze herbeginnen.

 • Jan vanderwallen

  In Brussel - en bij uitbreiding in alle grote steden - is dat toch een doodnormale zaak of vergis ik mij ?

 • james black

  Oprollen die handel!!!

 • Paul Philippaerts

  geweldig maar dit is maar een peuschil van wat alleen in spanje aan gibraldar bij klaarlichte dag onder het nietsziend oog van de spaanse politie eu binnenkomt. De EU is een dievenbende die de invoer van drugs faciliteert.