Politie stuurt vluchtelingen weg uit Maximiliaanpark

Transmigranten in het Maximiliaanpark
Tim Dirven Transmigranten in het Maximiliaanpark
De politie Brussel-Hoofdstad Elsene heeft afgelopen nacht 100 aanwezige vluchtelingen weggestuurd naar opvangplaatsen bij Samusocial. 

Mehdi Kassou, de woordvoerder van het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen, stelt dat de actie gezien moet worden in het kader van de start van de Tour de France komend weekend. In een post op Facebook schrijft hij dat de politieagenten het park kwamen “evacueren” en dat dit “nog de hele week zal gebeuren in aanloop naar de Grand Départ van de Tour de France”.

Bij het kabinet van burgemeester Close is een ander verhaal te horen en wordt benadrukt dat de actie al acht weken lang werd voorbereid met preventiedienst Bravvo. “We blijven zoeken naar een evenwicht voor de twee groepen mensen die hieronder lijden. Er zijn de vluchtelingen voor wie we een humane oplossing proberen te zoeken en ze een bed geven. En er zijn de omwonenden die willen dat de rust in het park terugkeert”, klinkt het bij het kabinet Close.

In totaal kregen 100 mensen een bed bij Samusocial en er werd geen enkele arrestatie verricht. Het Burgerplatform ving ook verschillende mensen op, want het was bij de politieactie net aan zijn dagelijkse verdeling van hun slaapplaatsen in het opvangcentrum Porte d’Ulysse bezig. Het platform mobiliseerde zelf ook nog mensen om zelf vluchtelingen thuis onderdak te geven.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Beeckmans

    Hahaha wat een klucht.....het ligt er weer vol. Passeer er dagelijks...