Politie opent vuur tijdens achtervolging in Brussel: bestuurder (29) overleden

Ninoofsesteenweg.
VTM NIEUWS Ninoofsesteenweg.
De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft vanmorgen het vuur geopend tijdens een achtervolging op de Ninoofsesteenweg. Een auto zou daarbij op de politie ingereden zijn. De 29-jarige chauffeur van de wagen werd daarbij gedood.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat bevestigt het Brussels parket. De achtervolging begon rond 5 uur op de Diksmuidelaan in het centrum. De achtervolging begon toen de politie een voertuig met twee inzittenden wou controleren na een verkeersovertreding. Op de Ninoofsesteenweg zou de wagen hebben willen inrijden op de agenten. Die openden het vuur op de auto.

De bestuurder van de achtervolgde wagen raakte levensgevaarlijk gewond en bracht de wagen 300 meter verderop tot stilstand. In afwachting van de hulpdiensten hebben politieagenten het 29-jarige slachtoffer, een Fransman, proberen te reanimeren. Hij overleed terwijl hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere man aan boord van de wagen bleef ongedeerd en is opgepakt. 
Hij werd later op de dag na verhoor door de politie vrijgelaten.  

De passagier was gekend bij politie en gerecht. Volgens het parket heeft de man goed meegewerkt aan het onderzoek en zijn er geen aanwijzingen dat hij betrokken was bij de feiten van gewapende weerspannigheid. Eerder hadden verschillende media al gemeld dat de man volgens getuigen uitgestapt was op de Ninoofsesteenweg, waarna de bestuurder rechtsomkeer had gemaakt en op de politie was ingereden.

Het Brusselse parket werd verwittigd en een ballistisch expert is ter plaatse, evenals een wetsgeneesheer. Inmiddels is ook comité P aangesteld, zullen de bewakingscamera’s gecontroleerd worden en wordt de passagier verhoord. Door het incident is de Ninoofsesteenweg gedeeltelijk afgesloten ter hoogte van het Weststation.

Vorige week viel al een dodelijk slachtoffer tijdens een achtervolging in Brussel. De politie reed toen iets voor middernacht 
een 17-jarige jongen dood aan het Centraal Station. 

.
Marc Baert .
.
Marc Baert .
Marc Baert167 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Casseau

  Waarom die tweede vrijlaten is tog medeplichtig arm Belgische wet

 • Lieve Peeters

  Proficiat aan de politie agenten. Wanneer de politie je teken geeft dat je moet stoppen dan stop je !! als je dan nog eens je wagen gebruikt als wapen om de agenten te verwonden of doden dan hebben zij het recht zich te verdedigen op alle manieren. Zij moeten niet aangereden worden worden door enkele idioten. Zij hebben ook een familie !!

 • Marcel Vandamme

  Waarom heb ik altijd het gevoel dat bij elk incident de eerste vraag gaat over het feit of de politie echt geen fouten maakte...?

 • Thomas Buick

  Op de banden mikken als een auto naar je toe komt? Hoe ben je dat van plan? En op kapot rubber gaat die auto heus nog steeds op je kunnen inrijden. Schieten om te verwonden is hetzelfde probleem. Wat zie je van de bestuurder? Hoofd en romp. Weinig wat een kogel aan kan. Agenten hebben goed gehandeld en verdienen een pluim, de bestuurder probeerde hen te doden.

 • Dennis Vranken

  Kwestie van tijd dat dit in Brussel gebeurde. De politie is het spuugzat