Politie controleert op zwaar vervoer aan Brucargo

Brucargo.
photo_news Brucargo.
De politie van de zone Kastze heeft dinsdag aan Brucargo een controle op zwaar vervoer uitgevoerd. Daarbij werden negen voertuigen en chauffeurs betrapt op een overtreding.

De controle vond plaats aan de kruising van de Luchthavenlaan met de Haachtsesteenweg. Vier chauffeurs waren niet in orde met hun tachograaf en één vrachtwagen was overladen. Drie bestuurders kregen een boete, omdat hun bedrijfsvoertuig technisch niet in orde was en één bestuurder kreeg een boete omdat zijn lading niet afgedekt was.

De controles worden maandelijks uitgevoerd, zegt korpschef Filip Van Steenbergen. “De impact van overladen voertuigen op ons lokale wegennet is niet te onderschatten”, zegt hij. “Bovendien zijn te zware vrachtwagens een groter gevaar, zeker bij een ongeval. Onze drie gemeenten hebben ook ingezet op een tonnagebeperking op de lokale wegen. Daarom worden deze controles steeds belangrijker voor ons.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.