Politie Brussel-Noord rolt zestien plantages op met 7800 cannabisplanten

Cannabisplantage
Parket Brussel Cannabisplantage
De lokale politie van de zone Brussel-Noord heeft de voorbije maanden bij achtentwintig huiszoekingen zestien cannabisplantages opgerold, goed voor samengeteld 7.834 planten. Daarbij kon de politie ook 79.800 euro, zeven wagens, en 31 kilo marihuana in beslag nemen. Veertien verdachten, allen tussen de twintig en dertig jaar, werden opgepakt, waarvan tien onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. Vier verdachten werden uitgewezen naar Albanië. Dat meldt het Brusselse parket.

Het onderzoek naar de drugsbende begon toen de recherche van de politie Brussel-Noord op 24 juni een huiszoeking uitvoerde in Schaarbeek, in het kader van een onderzoek naar een reeks diefstallen. Bij die huiszoekingen stootten de agenten op 3 kilogram marihuana en 5.000 euro cash. Daarop werd een ander onderzoek geopend en dat leidde op 26 juni al tot de ontdekking van een eerste cannabisplantage van 600 planten in Watermaal-Bosvoorde. Een dag later legden de speurders een tweede plantage, van 550 planten, bloot in Kraainem.

De ruimte waar de een deel van de cannabisplantjes werd gekweekt.
Parket Brussel De ruimte waar de een deel van de cannabisplantjes werd gekweekt.

In de weken die daarop volgden, bracht de recherche van de zone Noord de hele organisatie in kaart, en voerde ze nog een resem huiszoekingen uit in de Brusselse regio en in de provincie Luik. Afgelopen maandag vielen speurders dan binnen op een tiental adressen om een definitief einde te stellen aan de activiteiten van de drugsbende.

Zestien plantages

“In totaal werden bij achtentwintig huiszoekingen zestien plantages blootgelegd, voor een totaal van 7.834 planten”, zegt het Brusselse parket. “Het onderzoek liet ook toe 79.800 euro, zeven wagens, en 31 kilo marihuana in beslag te nemen. Bij de achtentwintig huiszoekingen werden ook verschillende verdachten opgepakt. Tien van hen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier anderen zijn uitgewezen naar Albanië.” 

Verder werden er ook in Grimbergen, Sint-Joost-ten-Node, Evere, Sint-Lambrechts-Woluwe, Bertem, Wezembeek-Oppem, Anderlecht en Oudergem plantages opgerold, bericht het parket. 

Enkele van de vele cannabisplanten die werden ontdekt.
Parket Brussel Enkele van de vele cannabisplanten die werden ontdekt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.