Politie betrapt twee sackjackers

Twee jongeren probeerden maandag te stelen uit auto's die stopten voor een rood licht. Ze wilden ruiten inslaan en zo handtassen en andere waardevolle voorwerpen uit de wagens ontvreemden. De politie wist hen echter op heterdaad te betrappen.

Net voor 16 uur stopte een vrouwelijke chauffeur nietsvermoedend met haar auto voor een rood licht op de Waterloolaan, wanneer uit het niets twee jongemannen met volle kracht haar ruit probeerden stuk te slaan. De geschrokken vrouw reed zo snel ze kon weg en alarmeerde meteen de politie.


De agenten kwamen spoedig ter plaatse en merkten al snel de verdachten op. Discreet observeerden ze de twee kompanen, K.V.V. en M.F., en zagen hoe ze aan de Hallepoort onopvallend stilstaande auto's voor het rood licht benaderden. "Een van hen trok de aandacht van de chauffeurs, terwijl de andere subtiel het interieur inspecteerde", zegt politiewoordvoerster Ilse Van der Keere van zone Brussel Hoofdstad-Elsene. "Zodra de bestuurder even was afgeleid, sloeg de verdachte toe." K.V.V. sloeg de ruit van een grijze wagen in, maar kon na een kort gevecht met de bestuurder niets ontfutselen en sloeg op de vlucht.

Achtervolging

De politie zette de achtervolging in en kon M.F. snel overmeesteren. K.V.V. wist even te ontlopen door over het hek van een park te klimmen en zich te verstoppen onder een auto, maar ook hij werd betrapt. Bij de fouillering vonden de agenten een betonnen staaf in de training van K.V.V., een wapen dat vaak gebruikt wordt bij sackjacking. Beide mannen, die gekend zijn bij de politie voor gelijkaardige feiten, werden opgepakt. K.V.V. moet voor de correctionele rechtbank verschijnen. "Houd nooit waardevolle spullen op de passagiersstoel of in het zicht", adviseert Van de Keere nog. "Zo'n diefstal duurt maar enkele seconden."


(DCFS)