Parking aan de Heizel moet auto’s uit het stadscentrum weren

Parking aan de Heysel.
Baert Marc Parking aan de Heysel.
Een nieuwe parking aan het einde van de A12 moet automobilisten uit de richting van Antwerpen ontraden om tot in het stadscentrum te rijden. Op ‘Parking Esplanade’ zullen 1.800 parkeerplaatsen voorzien worden.

Met parkings aan de rand van de stad en vlak bij het metro- en tramnet wil het Brussels Gewest autobestuurders een alternatief aanbieden om het centrum van de stad te bereiken. Op die manier moeten de park-and-rides (P+R), zoals in Amsterdam al jaren gebeurt, auto’s uit het stadscentrum weren zonder de toegankelijkheid te dwarsbomen. Automobilisten kunnen hun auto gratis achterlaten op de parking en overstappen op het openbaar vervoer dat hen tot in het centrum brengt.

Nieuw park

De ‘Parking Esplanade’, die in 2019 vlak bij de Heizel komt te liggen, zal plaats voorzien voor 1.800 auto’s en 250 fietsen. Ook touringcars krijgen een plek in de nieuwe parking in Laken. De reizigers  kunnen er overstappen op tram 3 die van het noorden naar het zuiden van de stad rijdt. De opstapplaats van tram 3 en de parking worden verbonden met de bestaande voetgangersbrug. De brug van Expo ’58 zal eerst grondig gerenoveerd worden. Met de bouw van de nieuwe parking zal ook de ruimte opnieuw worden ingericht. Het laatste stuk van de A12 wordt gereorganiseerd waardoor vijf hectaren vrijkomen voor de aanleg van een nieuw park. Ook in Anderlecht opent vanaf de lente een nieuwe P+R parking aan de CERIA-campus die plaats voorziet voor 1.300 auto’s.

Parking aan de Heysel.
Baert Marc Parking aan de Heysel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.