Parkeerproblemen in Elsene: sommige inwoners krijgen plots toevloed aan boetes in de bus

scancar
Baert Marc scancar
De overgang van het parkeerbeleid is de afgelopen maand niet bepaald van een leien dakje gelopen in Elsene. Door problemen met bewonerskaarten bij het gewestelijk parkeeragentschap parking.brussels gingen retributies veel te laat op de bus, waardoor sommige mensen opeens een toevloed aan boetes kregen. 

Bij de overdracht wordt het hele parkeersysteem gedigitaliseerd. Omdat er daarbij nieuwe systemen werdengebruikt, raakte een aantal bewonerskaarten niet geregistreerd. Daarbovenop was er een probleem bij de onderaannemer die de parkeerretributies uitstuurt waardoor veel boetes te laat verstuurd werden en sommige mensen die in overtreding stonden dus een lading retributies ineens binnenkregen.

Het parkeeragentschap en de gemeente zaten al rond de tafel en kwamen met een aantal maatregelen. Wie een bewonerskaart heeft, zal geen boetes moeten betalen, ook al was de bewonerskaart nog niet in orde. Voor andere overtreders wordt het aantal boetes uit de periode met problemen - tussen april en juni - beperkt tot een maximum van vier.

Ondertussen zijn de meeste problemen van de baan. Er zit wel nog een lichte vertraging op het uitsturen van de boetes, maar dat ligt volgens het parkeeragentschjap mee aan de ‘scancar’. Dat is een wagen die automatisch geparkeerde voertuigen controleert. Zo’n wagen kan per dag tot vijf keer zo veel controles uitvoeren als een traditionele parkeerwachter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.