Overvallers kidnappen restauranteigenaar

DADERS RIJDEN MAN KLEM EN DUMPEN HEM IN SINT-JANS-MOLENBEEK

Onder meer de Volvo S70 werd grondig onderzocht.
Foto Baert Onder meer de Volvo S70 werd grondig onderzocht.
Drie overvallers hebben gisteren een van de zaakvoerders van Restauration Nouvelle korte tijd gekidnapt in Jette. De 43-jarige Alexandre Leens werd klemgereden in het Laarbeekbos. In Sint-Jans-Molenbeek gooiden de daders de man uit zijn wagen. Van de overvallers en de wagen ontbreekt elk spoor.

De 43-jarige Alexandre Leens, schoonzoon van Albert Michiels, de oprichter van Restauration Nouvelle, reed gistermiddag om 13.30 uur in het Laarbeekbos. Daar had hij net de inhoud van de kassa van het nabijgelegen restaurant Le Chalet du Laerbeek opgehaald. Plots werd hij met zijn Range Rover Sport, een wagen van zowat 70.000 euro, aangereden door een oude Volvo S70. Na de aanrijding sprongen drie mannen, waarvan er zeker twee gewapend waren, uit de Volvo en wrongen zich vervolgens in de wagen van Alexandre Leens. "De daders vluchtten met de man weg", zegt Johan Berckmans van politiezone Brussel-West. "In de Delaunoystraat in Sint-Jans-Molenbeek (zes kilometer verderop, red.) duwden de daders het slachtoffer uit zijn wagen. Onderweg hadden ze hem enkele klappen toegediend, waardoor hij lichte verwondingen opliep." De man kon desondanks de politie zelf nog verwittigen. Toen de politie ter plaatse kwam, was er echter geen spoor meer van de daders. Ook de Range Rover Sport was spoorloos. Het slachtoffer werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht al snel weer naar huis.

Sporenonderzoek

De politie sloot gistermiddag een deel van het Laarbeekbos af voor een sporenonderzoek. Onder meer de Volvo S70, die vermoedelijk gestolen werd, gezien de nummerplaten niet overeenkwamen met de wagen, werd grondig onderzocht. Daarnaast werden ook enkele getuigen verhoord.

Onder de indruk

Ondanks de overval en kidnapping van de zaakvoerder, bleef restaurant Le Chalet du Laerbeek gistermiddag en -avond wel gewoon open. Volgens één van de verantwoordelijken waren de werknemers wel aangedaan door de feiten. "Dit hadden we hier nog nooit meegemaakt", vertelt de man. "Iedereen is geschrokken. Van de zaakvoerder zelf hebben we evenwel nog geen nieuws, maar we hoorden wel dat hij in orde is. Gelukkig maar."


Volgens de medewerker van Le Chalet du Laerbeek was Alexandre Leens aan zijn toer langs verschillende restaurants van Restauration Nouvelle bezig. In hoeveel restaurants hij de kassa al leeggehaald had, is niet duidelijk. Daardoor is de exacte omvang van de buit niet gekend. Behalve Le Chalet du Laerbeek behoren onder meer ook Brasserie des Etangs Mellaerts in Sint-Pieters-Woluwe, Heizel Brasserie aan Brussels Expo en Brasserie Chez Lulu in Groenendaal tot de groep Restauration Nouvelle.