Ouders verdacht van doodschudden baby

Zaak pas behandeld op 24 september

Baert Marc
Barbara H. en haar vriend Jonathan S. moeten zich pas op 24 september  voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor onvrijwillige doodslag. Zij worden ervan beschuldigd de dood te hebben veroorzaakt van Barbara’s baby Angelo. De drie maanden oude baby overleed op 2 januari 2015 aan het ‘shaken baby syndroom’. De zaak werd vandaag uitgesteld.

De kleine Angelo werd in de nacht van 19 op 20 november bewusteloos opgenomen in de spoedafdeling van het ziekenhuis. Moeder en stiefvader verklaarden dat de baby last had van slaapapneu en dat ze hem hadden geschud om hem wakker te krijgen. Weken later overleed de baby in het ziekenhuis. De wetsdokter stelde bij de autopsie vast dat Angelo verschillende breuken had opgelopen weken voor zijn opname in het ziekenhuis. De deskundige sloot evenwel niet uit dat die breuken te wijten waren aan pogingen van de ouders om de baby te reanimeren.

Verschillende verklaringen

Het koppel slaagde er bij de verschillende ondervragingen niet in een verklaring te geven voor de opgelopen verwondingen. Aanvankelijk luidde het dat Barbara Angelo had toevertrouwd aan de biologische vader en dat die zich gewelddadig gedroeg. Ook de grootvader van Angelo werd beschuldigd, maar die beschuldiging werd later ingetrokken. Later luidde het dan weer dat de baby uit een ligstoel was gevallen. De onderzoekers stelden vast dat de verklaringen van beide beschuldigden veel gaten vertoonden.

Nieuwe ondervraging

Barbara H., de moeder van de gestorven baby, werd op haar vraag opnieuw door de onderzoekers ondervraagd en heeft hen een nieuwe versie van de feiten gegeven. Medebeschuldigde Jonathan S., partner van H., heeft daarop gevraagd eveneens opnieuw gehoord te worden. Daarom werd de hele zaak met een half jaar uitgesteld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.