Ouder koppel bewusteloos door intoxicatie

Baert Marc
Een 70-jarig koppel is woensdag bewusteloos aangetroffen in zijn woning. Het bejaard koppel liep een CO-vergiftiging op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar een van hen een intensieve zuurstoftherapie onderging.

Familieleden vonden het koppel bewusteloos op de vloer van hun appartement in de Generaal Eisenhowerlaan in Schaarbeek. Zij belden onmiddellijk de hulpdiensten die zich over het echtpaar ontfermden. 

De brandweer stelde vast dat de afvoerbuis van een verwarming op gas niet goed aangesloten was op de schouw en waarschijnlijk aan de oorzaak ligt van de ernstige intoxicatie. De gasmaatschappij sloot het apparaat af en verzegelde de gasteller. “We waarschuwen nogmaals dat het belangrijk is schouwen, boilers, verwarmingsapparaten te onderhouden. Plaats altijd CO- en rookmelders en kijk deze van tijd tot tijd na”, zegt woordvoerder Walter Derieuw van de Brusselse brandweer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.