Opvangcentrum migranten in Haren kan maand langer open blijven

Het opvangcentrum in Haren.
Baert Marc Het opvangcentrum in Haren.
La Porte d’Ulysse, het opvangcentrum voor migranten in Haren, blijft een maand langer open. De huurovereenkomst wordt nu met een maand verlengd. Normaal gezien moest het centrum deze week sluiten.

Dat maakte Brussels burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond bekend op de gemeenteraad. Bevoegd Brussels minister Alain Maron (Ecolo) bevestigde het nieuws.

Het opvangcentrum in Haren in de gebouwen van Citydev wordt gehuurd door de stad Brussel en uitgebaat door het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen. Eind september zou de huurovereenkomst aflopen en daardoor zouden de 350 migranten die er dagelijks worden opgevangen, opnieuw op straat terechtkomen. De migranten die er overnachten, zijn voornamelijk afkomstig uit het Maximiliaanpark. Nu kunnen ze er toch nog tot eind oktober terecht.

Eigenaar Citydev start binnenkort de voorbereidingen op de Blue Star-site, waar het opvangcentrum gelegen is, om er de nieuwe gewestelijke school voor veiligheidsberoepen (Brusafe) uit te bouwen. Intussen wordt er wel verder gezocht naar een nieuwe locatie voor de opvang van migranten. Een permanente oplossing is er nog niet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.