Oplichters troggelen geld af door zich voor te doen als OCMW

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
Het OCMW van de Stad Brussel is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van identiteitsdiefstal. Enkele oplichters zouden namelijk een valse Facebookpagina aangemaakt hebben in naam van het OCMW en proberen op die manier geld af te troggelen van Facebookgebruikers.

Volgens het OCMW zou het gaan om “CPAS Centre Public d’Action Sociale”. De pagina kopieert de inhoud van onze officiële pagina om de schijn te wekken dat het om de officiële pagina gaat. Eens Facebookgebruikers de pagina geliket hebben, sturen de beheerders een bericht waarin wordt gevraagd om een bepaalde som geld te storten. Die zou mensen recht geven op een jaarlijkse toelage van 18.000 euro.

“Dit is uiteraard oplichting, een OCMW vraagt nooit om geld te storten”, klinkt het. Indien u geabonneerd bent op deze pagina, raden we u aan om die niet langer te volgen. Bewaar indien mogelijk een screenshot van de berichten die uitgewisseld werden en verstuur die vervolgens naar info@ocmwbxl.brussels”, adviseert het centrum.

Het OCMW heeft een klacht ingediend bij de procureur des Konings en bij Facebook.

Oplichters maken een valse Facebookpagina aan in naam van het OCMW.
Facebook Oplichters maken een valse Facebookpagina aan in naam van het OCMW.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.