Opgelet: phishing-mails in omloop met mailadres dat lijkt te verwijzen naar Brusselse politie

Beeld ter illustratie.
AP Beeld ter illustratie.
De Brusselse politie waarschuwt voor phishing-mails in omloop waarin gebruik gemaakt wordt van een mailadres dat lijkt te verwijzen naar de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Dat meldt de Brusselse politie op Twitter. 

“Het gaat om een mailadres dat lijkt te verwijzen naar onze oude domeinnaam, maar niets met ons te maken heeft”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “Wie op een dergelijke mail gereageerd heeft, neemt best contact op met zijn lokale politiedienst.”

“Voor alle duidelijkheid, wij hebben geen klachten gekregen en hebben voorlopig ook geen weet van slachtoffers”, zegt commissaris Slosse. “Het is de federale politie die ons verwittigd heeft dat deze mails in omloop waren. Het gaat om mails waarin het e-mailadres info@polbru.com gebruikt wordt. Dat is geen e-mailadres dat wij gebruiken of ooit gebruikt hebben. Het lijkt te verwijzen naar onze oude domeinnaam polbru.be, maar wij hebben nooit emailadressen gebruikt die eindigen op polbru.com. Al onze huidige emailadressen eindigen nu ook op police.belgium.eu.”

De Brusselse politie verwijst ook naar de website safeonweb.be, waar internetgebruikers informatie en tips vinden om zich te beschermen tegen dergelijke phishing-mails en andere vormen van internetfraude.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Spandel

    Ik krijg tegenwoordig zelf reclame- email die verzonden is met mijn eigen emailadres aan mijn eigen. Nieuwe truc van Proximus om geblokkeerde reclame te omzeilen en extra geld te verdienen aan ongewenste reclame?

  • Lou Bakker

    Mensen, nergens op reageren. Als ze u van doen hebben dan komen ze U wel halen, deurwaarder of aangetekende.