Ook in Brussel opnieuw klimaatmars(je) verwacht

PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT. 
! Only BELGIUM !
Photo News PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT. ! Only BELGIUM !
De focus van Youth for Climate en haar vijfde editie van Spijbelen voor het Klimaat ligt donderdag in Leuven. Ook In Brussel bereidt de Brusselse politie zich evenwel voor op een nieuwe klimaatmars. “Er worden vooral Brusselse en Waalse jongeren verwacht”, zegt politiewoordvoerster Ilse van de Keere.

Hoeveel jongeren er opnieuw naar de hoofdstad zullen afzakken, is zeer moeilijk in te schatten. Boegbeelden Anuna De Wever en Kyra Gantois zullen niet in Brussel, maar wel in Leuven deelnemen en verwacht wordt dat duizenden Vlaamse jongeren hun voorbeeld zullen volgen. In de hoofdstad worden vooral Waalse en Brusselse jongeren verwacht voor een nieuw klimaatprotest. Hun mars zal net zoals vorige week beginnen aan het station Brussel-Noord en na een tocht door het hart van Brussel eindigen aan het station Brussel-Zuid.

Andere steden

De afgelopen vier edities van Spijbelen voor het Klimaat vonden plaats in Brussel, maar zoals eerder aangekondigd wil Youth for Climate haar acties verspreiden over de verschillende Belgische steden. Donderdag is het daarom de beurt aan Leuven. Op donderdag 14 februari worden de klimaatjongeren wel opnieuw massaal in Brussel verwacht, want de studenten uit de hogescholen en universiteiten willen dan samen met de scholieren luid hun stem laten horen voor een beter klimaat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.