Ook bestuurder van scooter die inreed op agenten onder aanhoudingsbevel geplaatst

Archiefbeeld
Baert Marc Archiefbeeld
Na de passagier is nu ook de bestuurder van de scooter die vrijdagmiddag is ingereden op twee politieagenten, door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Het incident vond vrijdagmiddag omstreeks 12.15 uur plaats in de Kruisstraat in Elsene. De twee agenten van de fietsbrigade wilden er een scooterbestuurder en zijn passagier controleren en blokkeerden daarom de doorgang met hun fietsen. De scooter versnelde echter en reed op de twee agenten in.

De bestuurder kon vervolgens ontkomen maar moest daarbij zijn passagier achterlaten. Eén van de agenten was door de aanrijding zwaargewond geraakt aan het been maar zijn collega slaagde erin de passagier te overmeesteren, ook al diende die de agent een kopstoot toe terwijl hij zijn helm nog ophad. De tweede agent raakte daarbij ook gewond.

Het Brusselse parket opende naar aanleiding van het incident een onderzoek voor poging doodslag en gewapende weerspannigheid en liet de passagier voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die plaatste de passagier onder aanhoudingsbevel.

Na enig speurwerk kon de politie ook de bestuurder identificeren en arresteren. Ook hij werd onder aanhoudingsbevel geplaatst.