Onderzoek geopend naar directrice crèche die met 48.600 euro verdween

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Het Brussels parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar de voormalige directrice van een crèche in Elsene. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door het parket. "Het gaat om een onderzoek naar faillissementsmisdrijven", klinkt het bij het parket. "Het onderzoek loopt.” Vermoedelijk is de vrouw ervandoor met bijna 50.000 euro aan waarborgen. 

De crèche Les Chachoux, in de Paul Lautersstraat in Elsene, veranderde vorig weekend in onduidelijke omstandigheden van eigenaar en uitbater. De voormalige directrice verwittigde de ouders van de kinderen zaterdagavond dat de crèche in handen kwam van een Roemeens koppel, maar er rijzen grote vragen bij de bekwaamheid van dat koppel om de crèche uit te baten.

Bovendien is het niet duidelijk wat er gebeurd is met de waarborgen die de ouders al betaald hadden, of het geld dat ze al gestort hadden voor de opvang van hun kinderen. Het vermoeden bestaat dat de voormalige directrice met dat geld, zo'n 46.800 euro, verdwenen zou zijn. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.