OCAD onderzoekt bizar bericht dat om 18 uur aanslag op Grote Markt in Brussel aankondigt

Het bericht kondigt vandaag om 18u een aanslag aan op de Brussels Grote Markt.
Baert/Twitter Het bericht kondigt vandaag om 18u een aanslag aan op de Brussels Grote Markt.
Het OCAD, het orgaan voor de dreigingsanalyse, onderzoekt momenteel een bericht waarin een aanslag in Brussel wordt aangekondigd. Dat meldt het Brusselse parket. 

Het bericht werd dinsdag nagelaten op de virtuele muur van het Europees Parlement en woensdagochtend op Twitter gedeeld door EU-parlementslid Emmanuel Foulon, maar over de geloofwaardigheid van de dreiging bestaat nog veel onduidelijkheid.

Het bericht werd dinsdagavond omstreeks 17.30 uur achtergelaten op de virtuele muur van het Europees Parlement, vermoedelijk door een bezoeker van het gebouw, en luidde als volgt: "Bruselas will be attacked tomorrow at 6:00pm in Grand Place by a guy in a neon shirt". De boodschap is ondertekend met ‘Abulah Hakimi’.

“De boodschap is aangebracht op een scherm aan een gebouw van het Europees Parlement in de Wiertzstraat”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket aan Bruzz. “Op dat scherm kunnen bezoekers na afloop een boodschap achterlaten.”

Het Brusselse parket heeft intussen de beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving in beslag laten nemen om de auteur van het bericht te proberen identificeren. 
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucynda van der Does

  Komt Banksy morgen misschien?? Flashmobattack??? Word er veel te nieuwsgierig van.

 • Francky Libbrecht

  Abulah is wel degelijk een naam die bestaat. Ondanks wat de betweters hieronder beweren...

 • François Vande Wynckel

  Het zal zoals gewoonlijk een flauwe grap zijn, Maar de veiligheidsdiensten zijn wel verplicht om er gevolg aan te geven. Dat zou een grote flater zijn om er geen aandacht aan te geven, het zou wat zijn als er toch iets zou gebeuren. Vals bomalarm in een school of ander gebouw wordt ook ernstig genomen toch.

 • Bernd Vaes

  De toegangsprijs tot het Spektakel ontbreekt nog op die plakaat.

 • thierry bollaert

  die kleine groep extremisten moeten ERUIT!!!!geen genade voor die groep ,bij oppakken terug sturen zoals in australie,canada,dubai enz....daar kan het wel,maar daar geloven ze niet in deradicalisatie en herintegratie,allemaal mooie geleerde woorden die mensenrechtenorganisaties graag gebruiken maar die in de praktijk niet (bewezen)werken!!!!