Nu ook inbraak in politiekantoor Brussel Hoofdstad-Elsene

Archiefbeeld.
Baert Marc Archiefbeeld.
In de oudejaarsnacht is een inbraak gepleegd in een gebouw van de lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De inbraak zou op 31 december gepleegd zijn, maar pas op 2 januari ontdekt zijn. De dief of dieven zouden een gebouw van politie in de Lombardstraat zijn binnengedrongen maar volgens de politie Brussel Hoofdstad/Elsene werden daarbij zeker geen personeelsdossiers gestolen. Voorlopig zouden nog geen verdachten geïdentificeerd of opgepakt zijn.

“Op 2 januari werd inderdaad een diefstal met braak vastgesteld in de politielokalen in de Lombardstraat te Brussel”, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. “Het voorwerp van de diefstal betreft een som geld die toebehoorde aan het personeel alsook accessoires, een helm en handboeien, die niet meer in gebruik zijn. Na raadpleging van de documenten in de bezochte lokalen heeft men vastgesteld dat geen enkel document werd ontvreemd.”

Het Brusselse parket opende een vooronderzoek en heeft meerdere onderzoeksopdrachten bevolen waaronder analyse van de bewakingsbeelden van het gebouw en de buurt. “In de huidige stand van het onderzoek werd er nog geen enkele verdachte geïnterpelleerd en zal er geen verdere commentaar worden gegeven in het belang van dit onderzoek”, aldus nog de parketwoordvoerder. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Laat nog meer Syrië strijders gewoon rondlopen, ze zullen nog meer inbreken om gegevens te bemachtigen over alles en nog wat. Ik begrijp niet hoe Geens nog gerust kan slapen,...door zijn rekening uittreksels te controleren voor het slapen gaan?

  • MARC ROTTIERS

    Wanneer gaat dat stoppen.Hoe worden deze gebouwen bewaakt? Laat Vlaanderen aub zelf het bustierbeleid regelen.Een Syriëstrijder steelt gegevens van de aanslagen in België en de minister mag aanblijven? Wat een farce,wat een surrealistisch land waar we in leven.Geeft mij als grootouder een fijn gevoel naar mijn kleinkinderen toe.Geens treed af!