Ninoofsepoort krijgt intelligente fietsverlichting

straatverlichting voor fietsers aan Ninoofsepoort
Baert Marc straatverlichting voor fietsers aan Ninoofsepoort
Aan de Ninoofsepoort loopt momenteel een test met straatverlichting die fietsers detecteert. Als er een tweewieler langs komt, gaan de lichten helderder branden.

De slimme straatverlichting aan de Ninoofsepoort staat in functie van fietsers. Wie er langs rijdt als de straatverlichting brandt, zal merken dat de lichten feller beginnen schijnen. Dat moet het veiligheidsgevoel van de fietsers verhogen.

Het project wordt momenteel uitgetest en zal later geëvalueerd worden, zo laat Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) weten. “We plannen op de Vilvoordsesteenweg een gelijkaardig experiment”, zegt ze. “Daar zal de lichtsterkte ook gekoppeld worden aan de stroom van het autoverkeer. Momenteel zijn er geen plannen om deze verlichting aan andere intelligente technologieën te koppelen. We denken in het algemeen wel na over concepten die passen in een smart city.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.