Nieuwe muurschildering opgedoken aan Anneessens-Funck-Instituut

Het werk van de Britse Mr Doodle is een uitvergroting van de krabbels die studenten vaak op hun boeken en kaften zetten.
Foto Baert Het werk van de Britse Mr Doodle is een uitvergroting van de krabbels die studenten vaak op hun boeken en kaften zetten.

Op de muur van het Anneessens-Funck-Instituut aan Groot Eiland is een nieuwe schildering opgedoken. De tekening komt van de hand van de Brit Mr Doodle en moet het schoolleven voorstellen.


De zwarte krabbels op een witte achtergrond refereren naar de tekeningen die studenten dikwijls zelf achterlaten op hun boeken. De straatartiest verwerkte er ook boeken, potloden, rekenmachines en computers in wat er een schools tafereel van moet maken. "Om het aantal muurschilderingen op de gevels van de Stad uit te breiden heb ik de oproepen en opdrachten bij de kunstenaars in Brussel en op andere plekken vermeerderd. Mr Doodle past hier dan ook perfect in. Als toemaat heeft de kunstenaar zichzelf ook in het kunstwerk verwerkt als een personage met roodharige krullen", aldus schepen van Cultuur Karine Lalieux.


(AMG)