Nieuwe metro M7 tentoongesteld op wereldbeurs van het transport

CEO Brieuc de Meeûs en voorzitter Thomas Ryckalts poseren voor de maquette van de nieuwe metro M7 op UITP
SZM CEO Brieuc de Meeûs en voorzitter Thomas Ryckalts poseren voor de maquette van de nieuwe metro M7 op UITP
Het nieuwe metrostelsel M7 werd tentoongesteld op de wereldbeurs van het transport in Stockholm. Het metrostel, dat gemaakt werd door het Spaanse bedrijf CAF, wordt vanaf 2020 gebruikt voor de nieuwe metrolijn 3 die het noorden met het zuiden van Brussel verbindt. 

De MIVB bestelde 43 nieuwe metrostellen M7 van CAF, die het netwerk moeten aanvullen. Ze worden ook gebruikt op lijn 1 en 5 en zouden de wachttijd op deze drukke lijnen moeten verlichten van 2,5 minuten naar 2 minuten. “Dat lijkt niet zo veel, maar tijdens de spitsuren zal het meer capaciteit aanbieden voor de reizigers,” aldus woordvoerster van de MIVB An Van Hamme. 

Het nieuwe metrostel M3 is moderner en toegankelijker. Zo focussen ze zich meer op ruimte creëren voor mensen met beperkte mobiliteit. Het metrostel heeft ook een lichtjes ander design aan de buitenkant, zoals de neus van de metro die iets meer afgerond is. 

De kostprijs per metrostel is 8,5 miljoen euro. 

Maquette van nieuwe metro M7 op UITP
SZM Maquette van nieuwe metro M7 op UITPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.