Nieuwe kiosk met biologische schotels geopend op de Brouckèreplein

La Fermerie op het de Brouckèreplein.
Marc Baert La Fermerie op het de Brouckèreplein.
De voetgangerszone is een met La Fermerie een kiosk rijker die biologische maaltijden verkoopt. De kiosk maakt deel uit van een plan van de Stad Brussel om meer dynamiek naar de zone te brengen.

Op het menu van La Fermerie staan onder meer vegetarische soepen, bowls en biologische dranken. Het menu wordt aangepast aan de seizoenen en wat er bij stadslandbouwers te verkrijgen valt. Heel het concept achter La Fermerie is gebaseerd op een korte keten, met herbruikbaar servies en een werking zonder afval. Heel het menu is ook vegetarisch. Een combinatie van een soep met een bowl kost 9,5 euro.

De kiosk opent na een projectoproep van de Stad Brussel vorig jaar. La Fermerie kwam daarbij als winnaar uit de bus. “Het gaat om een groen en duurzaam project”, zegt schepen van Handel Fabian Maingain (Défi). “Het brengt de natuur naar je dagelijkse maaltijd en moedigt een verantwoorde consumptie aan.”

La Fermerie betaalt ongeveer 12.000 euro per jaar aan de stad voor de concessie. De opening van de kiosk was oorspronkelijk al voor vorig jaar gepland, maar werd uitgesteld.