Nieuwe handelaarsvereniging wil buurt rond Nieuwstraat opschonen

Nieuwstraat Brussel
Baert Marc Nieuwstraat Brussel
De handelaars in het centrum van Brussel komen samen in een nieuwe handelsvereniging, Shopera. De organisatie wil van de zone tussen de Beurs en het Rogierplein een propere en levendige winkelbuurt maken. De gloednieuwe handelsvereniging werd vrijdag officieel gelanceerd.

Shopera is een initiatief van handelsvereniging Comeos, de Brusselse kamer van koophandel BECI en de Waalse ondernemersorganisatie UCM. Het hoofddoel is om da handelaars in het stadscentrum een stem te geven. Drie pijnpunten moeten volgens hen aangepakt worden: netheid, veiligheid en dynamiek.

“Wij gaan alles aanpakken wat er rond de handel gebeurt, zodat de handelaars zich enkel met hun winkel moeten bezighouden”, zegt Quintin Huet, manager van Shopera. Daarvoor rekent Shopera ook op de diensten van de stad Brussel. Op gebied van netheid wil bevoegd schepen Zoubida Jellab de rondslingerende sigarettenpeuken aanpakken met strengere boetes en meer asbakken, terwijl er ook mobiele camera’s komen in de wijken.

De vele evenementen mogen ook geen last meer zijn voor de handelaars en daarom komt er onder meer een betere afstemming op de bijzondere evenementen zoals Winterpret of deze zomer, de Tour de France. Er komt onder meer een Whatsapp-groep waar de handelaars realtime info krijgen over evenementen en manifestaties.

De nieuwe handelsvereniging richt zich specifiek op de zone tussen de Beurs en het Rogierplein. De Nieuwstraat, de Adolphe Maxlaan, het De Brouckèreplein, het Muntplein, de Anspachlaan en alle straten tussenin behoren tot deze centrale zone.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.