Nieuwe duurzame wijk in Laken wint vastgoedprijs

De nieuwe wijk in Laken.
© Merlin Meuris/citydev.brussels De nieuwe wijk in Laken.
Tivoli GreenCity, een nieuwe duurzame wijk in Laken, heeft een Real Estate Society (RES) Award in de wacht gesleept. Die prijzen bekronen de beste vastgoedprojecten van het land.

Tivoli GreenCity is de winnaar in de categorie ‘(Semi-)Public Development’, een van de drie onderdelen van de RES Awards.

De wijk in Laken werd begin deze zomer ingehuldigd. De nieuwe wijk werd sinds 2016 gebouwd en ligt tussen de Molenbeeksestraat, de de Wautierstraat, de Tivolistraat, de Claessensstraat en de Dieudonné Lefèvrestraat. De wijk omvat 397 woningen, nieuwe wegen, twee crèches, winkels en een plein. Van de woningen in de wijk, zijn er 126 sociale huurwoningen.

De wijk moet een voorbeeld van duurzaamheid zijn. Alle gebouwen zijn passief en meer dan een derde voldoet aan de nulenergienorm.

“Dit is de derde prijs die Tivoli GreenCity, wegkaapt. Dit is een pluim op de hoed van al onze teams en alle partners die hebben meegewerkt aan deze ambitieuze nieuwe voorbeeldwijk”, zegt Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.