Nieuw woonproject naast Scheutbospark

Motown
Ontwikkelaar Motown zal vlak naast de ingang van het Scheutbospark in Anderlecht een woonproject met 64 appartementen aanleggen. Door de nieuwbouw wordt ook de ingang van het park vernieuwd en wordt de Maalbeek er weer opengelegd.

Het project zal 21 eenslaapkamerappartementen, 27 tweeslaapkamerappartementen, 9 drieslaapkamerappartementen en 7 penthouses tellen. Goed voor een totaal van 64 woningen. Er wordt ook voor 1.200 vierkante meter aan groendaken voorzien en er komt een binnentuin. Omdat ook de ingang van het park mee wordt heraangelegd, hebben de bewoners rechtstreeks toegang tot het park. Ten slotte zal de Maalbeek, die er nu onder de grond zit, weer opengelegd worden.

De ontwikkelaar zet de appartementen in de markt als betaalbaar. De prijzen schommelen tussen 149.000 euro voor een eenslaapkamerappartement en 329.000 euro voor een drieslaapkamerappartement.

De bouw start in januari 2021 en als alles volgens plan verloopt zullen de eerste bewoners er twee jaar later hun intrek nemen.