Nieuw project met 129 woningen ingehuldigd in Anderlecht

Project Passer.
DDS+ / Atlante / Atelier Eole © Yvan Glavie Project Passer.
In de Passerstraat in Anderlecht is woensdag het lintje doorgeknipt van het gelijknamige woonproject. De nieuwbouw met 129 nieuwbouwwoningen en een nieuwe crèche voor 49 kinderen moet Heyvaertwijk nieuw leven inblazen.

Het Passerproject in Anderlecht is het resultaat van een samenwerking tussen citydev.brussels en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM). Het is een gemengd project van sociale en middenklasse woningen die de bevolkingsgroei in Brussel mee moeten helpen opvangen.

Het project omvat 69 geconventioneerde woningen, 60 sociale woningen en een volledig afgewerkte crèche voor 49 kinderen, die zal worden beheerd door de gemeente Anderlecht. Bij het project werd er ook aan het milieu gedacht want er worden zonnepanelen, groendaken, daktuinen en recuperatie van regenwater voorzien. De vijf gebouwen van het project zijn volledig passief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.