Nieuw jeugdhuis De Branding opent de deuren

Schepen Nathalie De Swaef, minister Sven Gatz, en een afgevaardigde van de zieke Pascal Smet testten samen de kickertafel uit.  
Dieter Nijs Schepen Nathalie De Swaef, minister Sven Gatz, en een afgevaardigde van de zieke Pascal Smet testten samen de kickertafel uit.  
Het nieuwe jeugdhuis De Branding op het Kardinaal Mercierplein heeft vorige zaterdag officieel de deuren geopend. Dat gebeurde bij een spelletje kicker tussen Vlaams minister Sven Gatz en de jongeren van het jeugdhuis. Met het nieuwe jeugdhuis komt een einde aan de jarenlange zoektocht naar een eigen locatie.

"De werking van jeugdhuis De Branding is sinds september 2016 opnieuw van start gegaan", zegt Brussels minister Pascal Smet. "Vijftien gemotiveerde jongeren namen het voortouw. Jeugdhuis De Branding bereikt momenteel een vijftigtal jongeren, die hun weg vlot vinden via laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten."

De jongeren gingen uit de bol tijdens de opening van De Branding.
Dieter Nijs De jongeren gingen uit de bol tijdens de opening van De Branding.

Polyvalente zaal

"Op dit moment kunnen studenten van het middelbaar onderwijs bijvoorbeeld terecht in de polyvalente zaal van het jeugdhuis om te studeren voor de examens. Ik ben er samen met hen van overtuigd dat dit project een nieuwe impuls zal geven aan Jette en de omliggende gemeenten."


Pascal Smet voorzag als collegelid bevoegd voor jeugd 500.000 euro. Voor de resterende 300.000 euro maakte Vlaams minister voor Brussel, Sven Gatz, middelen vrij. De gemeente Jette zorgde voor de grond. (DBS)